fbpx

עוף מוטרף

רן ורדי - קולינריה הצרפתית

[get_ratings]/5
עוף מוטרף

מתכון לעוף מוטרף מאת רן ורדי - קולינריה הצרפתית

לפני חודשיים נסעתי להופעה של להקת הפרוגרסיב רוק של ילדותי Genesis בלונדון (הופעה מהממת בכל קנה מידה), ובשיטוט אקראי בשכונת נוטינג-היל מצאתי בקפה-מסעדה חביב ספר בישול מטורף אינסטגרמי והזוי, שמביא את כל מה שהכי מוגזם והכי מה שהכי פראי באוכל הרחוב העכשווי.
היה ברור מראש שאני לא הולך להכין כלום מהספר הזה, אבל ספרים שכאלו מביאים השראה, והמתכון הנוכחי הוא לגמרי השראה מהספר המדובר. לא מתכון שנמצא בספר או דומה למשהו שנמצא בספר.זה לא מתכון שמתאים לבישול שלי ולמטבח שלי, אבל גם לי מגיע פעם בחיים להגזים ולהתפרע, והאמת.. שבסוף בסוף, זה גם נראה מרשים וזה גם ממש טעים 🙂
אתם כמובן תעשו את הבחירה שלכם, מי שיבחר להכין את המתכון שלי במדויק, מי שיבחר לאלתר עליו, מי שיקח השראה בלבד ויכין את שלו, וגם מי שיעלעל ויחכה לרגע המתאים בהמשך.
מכל זה אתם תכינו את המתכון שלי, אתם תקבלו השראה ותכינו את שלכם, או שרק תעלעלו והחשק יבוא בהמשך.
את המתכון הכנתי עם פרגיות עם עור של לולו – תרנגולת חופש מגידול טבעי, שהנו עוף עדין, אנין ואיכותי מאד. תרנגולות הגדלות בקצב טבעי, בתנאי מחיה מפנקים ללא זרזי גידול ואנטיביוטיקה ועם תזונה צמחית טבעית ועשירה, בדגש על תירס.
התוצאה מעולה.
זמן הכנה: 45 minutes
מנות: 3 מנות

מצרכים

  • 8 פרגיות עם עור
  • 3 בצלים חתוכים לארבע
  • 4 עגבניות תמר חתוכות לארבע
  • 2 פלפל שאטה חתוך לטבעות
  • 3 אגסים חצויים
  • 3 תפוחי אדמה חתוכים לטבעות
  • 4 ענפי מרווה טרי
  • 4 ענפי טימין טרי
  • 4 ענפי אורגנו טרי
  • פפריקה מרוקאית
  • 15 שיני שום
  • 300 גר' מוצרלה בופלו מגוררת
  • 50 מ"ל רוטב סרירצ'ה
  • 30 מ"ל רוטב מייפל
  • 20 מ"ל סירופ בלסמי סמיך ומתקתק
  • 3 כפות סוכר
  • שמן זית
  • מלח ים אטלנטי גס
  • 1 כוס ציר עוף

אופן ההכנה

הכנות מקדימות:

  • נקרמל את חצאי האגזים בסוכר, מעט מלח וחמש כפות מים, כרבע שעה מכל צד. נוסיף מים לפי הצורך כך שתמיד יהיה נוזל במחבת והתכולה לא תשרף.
  • נערבב את הסרירצ'ה, המייפל והבלסמי לרוטב אחיד
  • נתבל את טבעות תפוחי האדמה במלח ופפריקה ונטגן להזהבה מכל הצצדים.
  • נתבל את הפרגיות במלח ופפריקה מרוקאית
  • נחמם את התנור ל-250 מעלות צלזיוס.

הכנת העוף המוטרף:

  • נשמן בשמן זית סיר סוטאז' רחב מאד או תבנית עגולה רחבה, נוסיף את הבצלים והשום ונטגן קלות להזהבה. 
  • נסדר את הפרגיות בסיר ובינהם נסדר בפיזור אחיד את פלחי העגבניות, תפוחי האדמה המטוגנים, השאטה, ועשבי התיבול, נוסיף כוס ציר עוף וניצוק שמן זית מעל תכולת התבנית.
  • נכניס את התבנית לתנור הלוהט למשך 20 דקות.
  • נוציא את התבנית ונוסיף לה את פלחי האגסים ונכניס לעשר דקות נוספות.
  • נוציא את התבנית ונוסיף לה גבעות של מוצרלה בפיזור לרוחב התבנית, קטעים קטעים ולא לכסות את כולה.
  • ניצוק את רוטב הסרירצ'ה-בלסמי-מייפל בין הפרגיות בצורה מפוזרת ולא על כל התבנית.
  • נחזיר את התבנית לתנור לעשר דקות אחרונות. (סה"כ 40 דקות צלייה)
  • להוציא ולהגיש מיד.

הערות

בתיאבון!

מוזמנים להיכנס לאתר הקולינריה הצרפתית – HungryParis וליהנות מבלוג אוכל נרחב , קביעת סיורים קולינריים בפריז ועוד https://hungryparis.com/
ובתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג מתכון




מתכונים נוספים

מוצרים מומלצים

מתכונים נוספים

בואו להיות חלק מקהילת הבשר הגדולה בארץ

הרשמו וקבלו תוכן נפלא על עולם הבשר,
הטבות מיוחדות ועוד הרבה הרבה הפתעות.

    בלחיצה על הרשמה אני מאשר/ת לקבל מכם מידע, טיפים וחומרים פרסומיים

    תנאי מדיניות ופרטיות

    Shopping cart

    0

    No products in the cart.

    דילוג לתוכן